Idén is sokan eljöttek a salföldi pálos kolostorrom búcsújára.
A vihar sokáig kerülgette a pálos romokat, majd Navratil Andrea énekei mellett kisütött a nap, és derült ég mellett Cséry Gergő plébános atyával elkezdődött az ünnepi szentmise. A Szent Mihály Szkóla énekével az ünnepi mise idén is lélekemelő volt.
Este 7 órától szeretetlakoma várta a búcsú résztvevőit. Az esemény zárásaként Somogyi Márton bábelőadását tekinthették meg a gyerekek.
Az ünnep idén is Somogyi György családja és barátaik, salföldi lakosok, a Salföldi Plébánia és a Káli Kultúrtér Egyesület támogatásával valósult meg.

A Mária Magdolna Búcsú plakátják minden évben a Charles Whitehouse készíti a salföldi Kis Nyomdában. A klasszkus nyomtatási eljárással, ólombetűkkel, évszázados nyomdagépekkel készült nyomat igazi remekmű. Az alábbi videóban bepillanthatunk a készítés folyamatába. 

MÁRIA MAGDOLNA BÚCSÚ

Évről-évre egyre többen gyűlnek össze Salföldön, a pálos kolostor romjainál a hagyományos Mária Magdolna-napi búcsú alkalmából rendezett szentmisére. 1990 óta minden év júliusában tartják az eseményt. Az utóbbi években már pálos szerzetesek is miséznek, a szertartást gregorián énekes szólamok kísérik.